De blå felter er formler der er basseret på de data du indsætter i de gule felter
Formlerne er procentregning. Du har angivet nogle forholdstal. Dem har jeg omsat til procenter.
I de gule celler C3, D3 og E3 indtastes vægtene fra en opskrift. "Kød og Sovs" indtastes i celle C3. "Stivelse" indtastes i celle D3. "Grøntsager" indtastes i celle E3. I den blå celle G3 beregnes den samlede vægt. Ud fra disse vægte beregnes i de blå celler C4, D4 og E4 procentfordelingen i opskriften.
I de gule celler C5, D6 og E6 indtastes den ønskede procentfordeling. Her er anvendt 20, 40 og 40 som ønsket. Disse procenter kan ændres hvis man ønsker en anden fordeling.
I cellerne D6 og E6 beregnes hvordan der skal reguleres på "Stivelse" og "Grøntsager", så fordelingen af "Stivelse" og "Grøntsager" passer til den mængde "Kød og sovs" der er i opskriften. I G6 beregnes hvor meget der reguleres i alt på opskriften.
I cellerne C9, D9, E9 og G9, beregnes de endelige mængder til opskriften.
Formler kan selvfølgelig også opstilles så de tager udgangspunkt i enten "Stivelse" eller "Grøntsager"
Jeg håber der er forklaring nok