Jeg har bemærket, at rigtigt mange spørgsmål drejer sig om arbejdstid... Så, nu har jeg simpelthen brugt min tirsdag aften på at forfatte et universelt arbejdstidsskema, der giver løsningen på langt de fleste spørgsmål omkring registrering af arbejdstid:
Hvordan beregner jeg antallet af timer, jeg har arbejdet?
Hvordan indregner jeg selvbetalte pauser?
Hvor meget er normaltid og, hvor meget er overarbejde?
Hvor meget overarbejde er den ene eller den anden sats?
Hvordan registrerer og indregner jeg periodetillæg?
Hvordan registrerer og indregner jeg weekender?
Hvordan styrer jeg, når tiden går over midnat?
Hvordan styrer jeg, når tiden går over midnat fra fredag til lørdag (weekend tid)?
Der er overhovedet ikke benyttet makroer i regnearket, men alene helt almindelige Excel-funktioner (Der er ikke engang benyttet nogle af de nyere funktioner, da jeg selv benytter Excel 2003, så regnearket burde virker for alle).
Efter populær forespørgsel, så er arbejdstidsskemaet opdateret med en "Flekstid" kolonne, der optæller overtidstimer, og fratrækker timer, hvis man en dag har arbejdet mindre end normalt.
Der er nu kommet en rullemenu i cellerne med tidsangivelse, så man hurtigt kan vælge mellem forskellige fravær (afspadsering, ferie, sygemeldt og et par stykker mere).
Hvis man i tidscellerne angiver 'Afspadsering' eller 'Flekstid' vil dagens normaltid blive fratrukket i førnævnte "Flekstid" kolonne, så man let kan holde sig opdateret med sin overtidssaldo, hvis man tager en hel fridag.
Rettet en mindre fejl i formlen for ugenummer - jeg havde glemt, at tage højde for, at formlen ikke virkede før år 1901 (omend, jeg tvivler på, at der er ret mange, der vil lave et arbejdstidsskema for år 1900 :-)
Der er nu sammenhænge mellem teksterne på fanebladet 'Forudsætninger' og selve tidsskemaet, da teksterne i tidsskemaet hentes fra fanebladet 'Forudsætninger'. På den måde hedder tingene det samme på begge skemaer.
Alle teksterne er nu oversat til engelsk. Metoden, som regnearket benytter, til at finde ud af, om der skal benyttes dansk eller engelsk, er ved at kigge på navnet på regnearksfilen. Hvis den hedder noget med 'Arbejd' ('Arbejdstidsskema', 'Arbejdsopgørelse', m.v.), så benyttes dansk. Omdøber man filen til noget, der ikke indholder ordet 'Arbejd', f.eks. til 'Work Time Sheet', så benyttes engelske tekster. Så, arbejder man i en international virksomhed, er det nu let, at benytte internationale betegnelser :-)
Husk, at trykke på [Tak], hvis du kan lide et indlæg. Husk, at trykke på [Accepteret Svar], hvis du kan bruge et løsningsforslag.
For de af jer, der måtte have brug for det, er der nu en engelsk vejledning, og mulighed for at downloade/hente en engelsk version af arbejdstidsskemaet:
Et spørgsmål: Hvor ligger formateringen af dato? Hver gang jeg åbner, stilles datoen tilbage til 01-09-2014. Jeg kan ikke se nogen formel, makro eller lignende. Hmmm.. :-)
Arket er dog primært ment som "inspiration" til at folk kan lave deres eget arbejdstidsskema, ved brug af principperne og formlerne i regnearket.
Så, derfor er der en lille makro, som sørger for, at det første datofelt altid er udfyldt - kan godt se nu, at det måske er lidt uheldigt, hvis der er folk, som kan benytte skemaet direkte :-)
Men, kigger du i 'Workbook_Open' eventen kan du finde denne kodelinje:
Call Timesheet_First_Date
Slet den kodelinje, og der vil ikke blive oprettet en automatisk start dato...
Husk, at trykke på [Tak], hvis du kan lide et indlæg. Husk, at trykke på [Accepteret Svar], hvis du kan bruge et løsningsforslag.
Du kan ikke oprette nye emner i dette forum Du kan ikke besvare beskeder i dette forum Du kan ikke slette dine beskeder i dette forum Du kan ikke redigere dine beskeder i dette forum Du kan ikke oprette afstemninger i dette forum Du kan ikke stemme i dette forum