Dansk Regneark Forum
  Hjælp Hjælp  Søg i forum   Arrangementer   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind


Emne lukkethvordan laves dette .......

 Besvar Besvar Side  <12
Forfatter
HK Se dropdown
Sølv bruger
Sølv bruger


Medlem: 25.Nov.2010
Land: Danmark
Status: Offline
Point: 860
Direkte link til dette indlæg Sendt: 22.Aug.2013 kl. 07:37
Jeg vil opfordre dig til at studere Excels hjælp til de anvendte funktioner og gøre brug af F9-teknikken (markere en del af en formel i formelfeltet og trykke på F9 for at se, hvad den markerede del af formlen evalueres til) samt af værktøjet Evaluer formel under Formelrevision. 

Læs beskrivelsen af FORSKYDNING og noter, at den har fem argumenter: (reference, rækker, kolonner, [højde], [bredde]). Konstater, at andet argument (rækker) findes ved hjælp af udtrykket:
SAMMENLIGN($C$1;$C$6:$C$419;0)+REST(RÆKKE()-1;$H$1*7)-1. Prøv nu i formelfeltet at markere præcist følgende del af formlen: SAMMENLIGN($C$1;$C$6:$C$419;0) og tryk på F9. Begrib resultatet. Hvis ikke du begriber det, så studer Excels hjælp til SAMMELIGN-funktionen. Prøv herefter det samme med REST(RÆKKE()-1;$H$1*7)-1. På tilsvarende måde analyserer du hver lille del af formlen. Det kræver selvfølgelig noget øvelse, men sådan er det hvis du vil lære at begribe og selv kunne konstruere komplekse formler, og jeg går ud fra, at det er det, du gerne vil.

Hvis du har gjort alt det ovennævnte og du herefter har konkrete spørgsmål til formlen så kan du komme igen.

mvh Hans
Til top



Til top
 Besvar Besvar Side  <12

Skift forum Forum tilladelser Se dropdown

© 2010 - 2024 Dansk Regneark Forum - en del af Excel-regneark.dk